Follow your own

Personal
Improvement
Program

Home

Een uitgebreid overzicht van onze onderwerpen

Deze onderwerpen zijn voorbeelden en niet limitatief!  Heb je een specifiek onderwerp of situatie in gedachten waar je wil aan werken, laat het ons weten en we gaan na of we een geschikte coach voor je vinden.

Keuzes maken

Ik ben een eeuwige twijfelaar. Kiezen is altijd verliezen, ik denk nadien nog steeds had ik maar... Hoe raak ik hier door? Ik wil me herscholen en een heel andere richting uitgaan. Hoe pak ik dit aan?

Leiderschap

Mijn baas vertrekt, ben ik geschikt om zijn plaats in te nemen? Ik heb moeite om een team van mensen te leiden. Men luistert niet of weinig en ik krijg mensen niet mee. Hoe los ik dit op? Als er beslissingen moeten genomen worden kijkt men altijd naar mij. Hoe zorg ik ervoor dat anderen mee beslissen?

Team ontwikkeling

Ik heb het moeilijk om iedereen in het team gemotiveerd te houden. Wat zijn stappen die ik kan zetten om hierin vooruit te geraken? Onze organisatie werft dikwijls mensen aan die niet in het team passen. Hoe kan ik helpen om de juiste personen binnen te halen?

Terug in balans met jezelf

Ben je op zoek naar het juiste evenwicht tussen je lichaam en geest ? Kamp je al een hele tijd met gezondheidsklachten? Ervaar je problemen op je werk? Wil je bewuster in het leven staan? En meer stilstaan bij de dingen die je doet? Ga dan op zoek naar de juiste work-life balans, disconnect van on-line naar offline en leer beter omgaan met toenemende stressfactoren en drukke omstandigheden in het dagdagelijkse leven, op je werk, in relaties, enz.

Gezonde voeding

De weg naar een ideaal gewicht en sterkere fysieke/mentale weerbaarheid.

Planning

Er komen zoveel zaken op me af waardoor ik niet weet waar eerst beginnen. Het valt me moeilijk de prioriteiten in te schatten. Daarnaast laat ik me enorm snel afleiden waardoor mijn planning vaak in het honderd loopt

Sales

Zit jouw salesverhaal wat in het slop of voel je dat bepaalde argumenten niet aanslaan? Wil je weten hoe je een 'blauwe' persoon moet overtuigen of wat met dat vuurrood profiel?? Soms is less ook more, durf jij een stilte in een salesgesprek te steken!?

Strategisch denken

Voor mensen die willen leren denken op middellange en lange termijn: hoe begin je daar aan. Startende met een visie, mission en wat je wil bereiken, hoe doen we dat. En dat dan toepassen. Kan zijn voor een strategisch programma van een JCI afdeling (groei, meer een soort van projecten nodig), maar evengoed wat je met je team op je werk wil bereiken en hun capability te ontwikkelen. Dit gaat niet over het ontwikkelen van een business plan voor een nieuwe zaak.

Marketing

Wat is jouw doelgroep, waar zijn ze actief en hoe kan je ze het best bereiken? Het is niet omdat Facebook het meest gebruikte sociale media platform is, dat je ook zomaar daar actief op moet worden. Segmentatie en juist communiceren zijn de sleutel tot groei.

Persoonlijke ontwikkeling

Ik ben een eeuwige twijfelaar. Kiezen is altijd verliezen, ik denk nadien nog steeds had ik maar... Hoe raak ik hier door? Ik wil me herscholen en een heel andere richting uitgaan. Hoe pak ik dit aan?

persoonlijke werkorganisatie

een constante stroom van mails, collega’s die je mening vragen,… En ondertussen blijft je echte werk liggen. Dit coachingstraject helpt je controle krijgen over je werkdag.

Communicatie

Wat is een goed plan van aanpak om te communiceren over jouw bedrijf (en persoon)? Moet je elke dag vertellen over de activiteiten? Wat moet ik vertellen? Is het OK om iets persoonlijk te zeggen? Een communicatieplan zorgt voor duidelijkheid en een overzicht.

Bouwen aan je zelfvertrouwen

Ik heb moeite om "nee" te zeggen. Ik kan moeilijk aan anderen laten weten wat ik wil, denk en voel. Hoe kan ik mijn boodschap overtuigend overbrengen aan de ander? Ik cijfer mezelf te vaak weg. Hoe kom ik op voor mezelf op het werk, in mijn relatie ? En hoe geef ik oprecht mijn mening zonder een ander te kwetsen? Ik krijg vaak te maken met dominante personen. Hoe zorg ik ervoor dat er verandering komt in mijn situatie ? 

Mentale veerkracht

Het leven zit vol uitdagingen, zowel kleine als grote. Dagelijks komt er heel wat op ons af. En dat kan heel wat van je vragen. Maar hoe komt het nu dat de ene daar beter mee omgaat dan de andere? Het antwoord daarop is: veerkracht. Je veerkracht wordt eigenlijk voor een groot deel bepaald door jouw vaardigheden om met problemen en stress om te gaan. Maar veerkracht is niet 'statisch', dat wil zeggen dat het van moment tot moment kan verschillen.
Als je veerkracht laag is, dan stapelt de stress zich op. Mensen met een hoge veerkracht daarentegen laten minder snel de moed zakken. Maar er is goed nieuws, je kan je veerkracht trainen !

Personal Branding

Image building.  Hoe maak ik van mezelf een sterk merk?

starten met een eigen zaak

Wil je van start gaan met je eigen zaak (pre-starter)? Of ben je net gestart en nog wat zoekende hoe een en ander aan te pakken? Als starterscoach zet ik je op weg om jouw product-markt fit te vinden en zo een succesvolle business uit te bouwen.

Business Development / Groei van de zaak

Je zaak draait goed. Je hebt een zekere positie in de markt weten te veroveren en je ziet jaar na jaar de inkomsten binnenkomen. Maar toch mis je iets. Je hebt meer ambitie en wil sneller vooruit. Of je wil iets nieuws proberen: een nieuw product of dienst; een nieuwe markt?
Als business development expert ga ik samen met jou op zoek naar nieuwe mogelijkheden en begeleid ik je op weg naar duurzame groei van je zaak

leiderschap en strategie

Een organisatie runnen, of het nu een bedrijf of een social profit organisatie betreft, is niet eenvoudig. Elke dag opnieuw word je geconfronteerd met nieuwe uitdagingen. Hoe kan je groeien in je leiderschap en met een stevige strategie je organisatie naar successen brengen?

En nog veel meer!

Deze onderwerpen zijn voorbeelden en  niet limitatief!  Heb je een specifiek onderwerp of situatie in gedachten waar je wil aan werken, laat het ons weten en we gaan na of we een geschikte coach voor je vinden.

Wat kost dat?

Onze trajecten zijn exclusief voor JCI Leden en dit voor een uitzonderlijke prijs!
We danken dan ook al onze professionele topcoaches die JCI een warm hart toedragen en geloven in onze missie en visie! Zij geven onze leden een unieke kans om 1 on 1 coaching te ervaring aan een ongeziene prijs!

Personal Coaching Traject

460 EUR

1 Lid
1 Traject van 10-12 uren
1 on 1 Coaching

Ik meld mij aan!

Vragen?
Opmerkingen?
Ideën?

Uiteraard horen we graag jullie vragen, opmerkingen en ideën.  We willen ons zelf en uiteraard onze dienstverlening voor jullie ook continue verbeteren!
Aarzel dus niet om ons te contacteren.

Steven Pauwels
Comissie Directeur JCI PIP
hello@jcipip.be

Contacteer ons!

Dank aan Combell voor de hosting